F.A.Q.

Veelgestelde Vragen


In de meeste gevallen kunnen we een beschadiging op uw zetel herstellen. Het binnenwerk wordt dan ook nagekeken en indien nodig ook hersteld. Een scheur in uw bekleding kunnen we oplossen door het oude stuk leder/stof te vervangen met een nieuw stuk. Meestal vinden we het origineel materiaal terug. Maar in sommige gevallen is het moeilijk. Vooral bij oudere wagens bestaat het probleem dat het verschil tussen nieuw en oud leder te hard opvalt.
Alcantara® is een soort microvezelstof dat gebruikt wordt op alle soorten meubels. In de auto-industrie is Alcantara® heel bekend. Zeker bij de exclusieve wagens of sportieve uitvoeringen wordt regelmatig Alcantara® gebruikt. Je glijd minder en zit er comfortabeler op. Het is ook gemakkelijker in onderhoud dan leder. En het geeft je interieur een speciale, luxe look.
Het is aangeraden om regelmatig (bv. na een wasbeurt bij de carwash) je zetels en eventueel deurpanelen af te stoffen met een licht bevochtigde zeem of microvezelspons. Minstens 3 keer per jaar het leder voederen met leder onderhoudsproduct. Voor een kwalitatief 2-in-1 reinigings- en onderhoudsproduct kunt u altijd naar onze showroom in Lier komen. Maak zeker geen gebruik van afwasmiddelen, oplosmiddelen, detergenten, terpentijn, boenwas, schoencrèmes en dergelijke.
In de procedure van het herbekleden van een interieur wordt de airbag losgekoppeld en op originele wijze terug gemonteerd. Ook vervangen we een defecte airbag naar vraag van de klant. Bij sommige voertuigen kan het lampje van de airbag blijven branden omdat de zetels éénmaal zijn losgekoppeld en later terug gemonteerd. Dat probleem is gemakkelijk op te lossen door de wagen uit te laten lezen en vervolgens te resetten.
Leder is zeer goed bestand tegen slijtage. Afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud gaat een stoel met lederen bekleding tientallen jaren mee. Het stoere en warme uiterlijk maken het interieur aantrekkelijker. Bovendien is de keuze aan kleuren voor leder in de loop der tijd almaar groter geworden. Het grote voordeel van kunstleder is dat het materiaal veel minder duur is. De prijs is vergelijkbaar met die van stoffen bekleding.
Begin met het stofzuigen van het leder dat je wil reinigen. Let bij je zetels vooral op het vuil dat in plooien en naden kruipt. Breng een lederreiniger aan en werk in met een borstel en/of masseer het in met vingertopppen.Vermijd daarbij beschadigingen of verweerde stukken. Werk paneel per paneel en neem af met microvezeldoek. Herhaal de behandeling als je merkt dat er nog steeds vuil loskomt.

Vond je de antwoord op je vraag niet?

Stuur ons dan gerust een mailtje met zo gedetailleerd mogelijk uw vraag geformuleerd!

Contact

T&T Interior Design
Mallekotstraat 69
2500 Lier
België

E-mail: info@ttinterior.be
Tel.: +32 (0)3 488 73 43

Disclaimer

Via deze website wil T&T correcte en actuele informatie verstrekken over haar producten, diensten en projecten. T&T kan evenwel niet aansprakelijk gesteld worden voor foutieve of verouderde informatie.